• Pite me djathë dhe petë të gatshme

Pite me djathë dhe petë të gatshme

45 min 6 servime

Përbërësit:

  • 6 petë të gatshme
  • 2 vezë
  • 2 gota qumësht
  • 1 gotë çaji vaj i lëngshëm
  • 1 shishe ujë mineral
  • 250 gram Djathë
  • Pako 1/2 majdanoz

Përgatitja:

Për mbushje  copëtoni imët majdanozin dhe shtypni djathin në të dhe përzieni mirë. Thyejeni një prej vezëve në të dhe përzieni mirë.

Thyejeni vezën tjetër në një enë të veçantë dhe shtoni ujë mineral dhe qumësht sipër, pastaj përzieni mirë.

Hedhni njërën nga petat në një tepsi të rrumbullakët dhe zhyteni në shumë me përzierjen e qumështit që keni përgatitur.

Pastaj shtrojeni petën tjetër në të dhe përsërisni të njëjtin proces, pasi të përgatisni peten e tretë në të njëjtën mënyrë, hedhni masën brenda që keni përgatitur.

Përgatitni 3 petet e mbetura duke i spërkatur me shumë përzierje qumështi dhe piqini në furrën e parangrohur 180 gradë për rreth 35 minuta derisa të marrin ngjyrë kafe të artë.

Pasi ta keni nxjerrë nga furra, prisni që të nxehet dhe feta atë.

Receta të ngjajshme...